вівторок, 29 березня 2011 р.

Хліб "Зигзаг удачі"

ПРОДУКТИ:
Склянка — 240 мл
  • Вода — 1 склянка і 3 ст.л.,
  • манка — 1 склянка,
  • борошно вищого гатунку — 3 1\4 склянки,
  • сіль — 2 ч.л.,
  • цукор — 5 ст.л.,
  • живі дріжджі — 20 г,
  • олія — 5 ст.л.
Крім того:
  • 2 ст.л. какао,
  • 2 ст.л води,
  • 1 ст.л. цукру для коричневого тіста.
  • 2 ст.л. олії,
  • 2 ст.л. цукру для посипки хліба.
ПРИГОТУВАННЯ:
Дріжджі розтерти з 2 ст.л цукру і 2 ст.л. води. Залишити на 10 хвилин.
На дно посуду вилити розчинені дріжджі, додати манку, борошно, сіль, цукор, воду, олію. Замісити тісто, слідкуючи, щоб вийшов м«якенький „Колобок“. Залишити у теплому місці на 30 хвилин.

Розділити тісто на 2 нерівні частини- 3\5 і 2\5.
Какао розтерти з цукром і водою з меншої частини тіста і какаової маси Замісити тісто, додаючи борошна за потребою.




Біле тісто розділити на 4 частини, а шоколадне — на 3.Кожен шматок розкатати тонким пластом.
Розкачати 1 частину білого тіста. Зверху накласти розкатане 1 шоколадне тісто. Третій шар — знову біле. Треба зробити дві таких заготовки.   

У форму викласти один потрійний шар „гармошкою“. Зверху викладаємо розкатаний пласт шоколадного тіста. Поверх шоколадного- знову потрійна „гармошка“.


Випікаємо 1 год при 180*С.


1 коментар:

  1. Так смачно виглядає! І рецепт простий. Треба обов'язково спробувати спекти.

    ВідповістиВидалити