ПРОДУКТИ:
Склянка — 240 мл
Склянка — 240 мл
- Вода — 1 склянка і 3 ст.л.,
- манка — 1 склянка,
- борошно вищого гатунку — 3 1\4 склянки,
- сіль — 2 ч.л.,
- цукор — 5 ст.л.,
- живі дріжджі — 20 г,
- олія — 5 ст.л.
Крім того:
- 2 ст.л. какао,
- 2 ст.л води,
- 1 ст.л. цукру для коричневого тіста.
- 2 ст.л. олії,
- 2 ст.л. цукру для посипки хліба.
Дріжджі розтерти з 2 ст.л цукру і 2 ст.л. води. Залишити на 10 хвилин.
На дно посуду вилити розчинені дріжджі, додати манку, борошно, сіль, цукор, воду, олію. Замісити тісто, слідкуючи, щоб вийшов м«якенький „Колобок“. Залишити у теплому місці на 30 хвилин.
Розділити тісто на 2 нерівні частини- 3\5 і 2\5.
Какао розтерти з цукром і водою з меншої частини тіста і какаової маси Замісити тісто, додаючи борошна за потребою.
Біле тісто розділити на 4 частини, а шоколадне — на 3.Кожен шматок розкатати тонким пластом.
Розкачати 1 частину білого тіста. Зверху накласти розкатане 1 шоколадне тісто. Третій шар — знову біле. Треба зробити дві таких заготовки.
У форму викласти один потрійний шар „гармошкою“. Зверху викладаємо розкатаний пласт шоколадного тіста. Поверх шоколадного- знову потрійна „гармошка“.
Випікаємо 1 год при 180*С.
Так смачно виглядає! І рецепт простий. Треба обов'язково спробувати спекти.
ВідповістиВидалити